Ticker

6/recent/ticker-posts

Dudak dolgusu nasıl yapılır? (Videolu anlatım)

Dudak dolgusu yapılmadan önce kişinin dudak yapısı analiz edilir çünkü çok çeşitli dudak yapıları vardır. Dudak dolgusunun yüz yapısı içinde uyumlu ve dengeli olması gerekir. Dudak dolgusu tasarım ve planlama yapıldıktan sonra oranlara bakılır. Üst dudak oranı 1 iken, alt dudağın hacimsel oranı yaklaşık olarak 2 olmalıdır. Bu planlamalardan sonra üst ya da alt dudaktaki dikey çizgiler dudak dolgusu ile ortadan kaldırılabilir. Dudak kenarlarındaki düşüklük de yine aynı şekilde dudak dolgusu ile çözümlenebilir. 

Bir kişinin yüzüne bakıldığında gözlerin ve dudakların ön planda olması gerekir. Bu anlamda dudak dolgusunun iyi planlanması ve uygulanması çok önemlidir. Bu sayede daha çekici ve estetik bir görünüm sağlanabilir. Başka bir yapı ön plana çıkıyor veya önde olması gereken yapı ön planda değilse kişide estetik yapı zayıflamış oluyor. 

Dudak dolgusunda genellikle cilt altına enjeksiyon yapılır. Kas içine enjeksiyon yapılırsa dudakta bir genişleme, ördek dudak dediğimiz bir görünüm ortaya çıkabilir. 

Dudak dolgusu işlemi kas ile cilt arasındaki o katmana planlı bir şekilde yapılırsa daha dengeli ve estetik bir form oluşturmak mümkün olur.



Yorum Gönder

0 Yorumlar