Ticker

6/recent/ticker-posts

Paleo diyeti nedir nasıl yapılır


Paleo diyeti uygulanması zor bir diyettir. Her şey mevsiminde, doğal ve işlenmemiş olmalıdır. Dışarıda beslenen, iş hayatı aktif olan kişiler bu tür bir beslenmeyi bulamayabilir. Uygulayabilmek için her şeyi yanımızda taşımak gerekir. Alışveriş de en doğal yerlerden yapılmalıdır. Mantığında işlenmemiş et ürünleri, doğal beslenen hayvanların etleri, mevsiminde avlanan deniz ürünleri, mevsimine göre sebze ve meyve, işlenmemiş kuruyemişler vardır. Tüm besinlerin en organiği tüketilmelidir.


Paleo diyeti nasıl yapılır?

Paleo diyeti uygulanması zor bir diyettir. Her şey mevsiminde, doğal ve işlenmemiş olmalıdır. Dışarıda beslenen, iş hayatı aktif olan kişiler bu tür bir beslenmeyi bulamayabilir. Uygulayabilmek için her şeyi yanımızda taşımak gerekir. 

Alışveriş de en doğal yerlerden yapılmalıdır. Mantığında işlenmemiş et ürünleri, doğal beslenen hayvanların etleri, mevsiminde avlanan deniz ürünleri, mevsimine göre sebze ve meyve, işlenmemiş kuruyemişler vardır. Tüm besinlerin en organiği tüketilmelidir. 

Geçici bir beslenme değil yaşam tarzı haline getirilmelidir. Sadece zayıflama mantığıyla yapılmamalıdır. Doğal beslenen, aktif spor yapan kişiler paleo diyetine başlamalıdır. Bu kişilerin sağlık sorunlarının da olmaması gerekir. Aksi halde bu diyetten olumsuz etkilenebilirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar