Ticker

6/recent/ticker-posts

İshal Yapan Yiyecekler

İshal denilen durum, normal şartlarda katı bir yapıda olacak şekilde vücuttan atılması gereken dışkının form değiştirerek bazen sıvı olarak dahi vücuttan atılabildiği durumdur. Bu durumun engellenebilmesi adına ishal yapan ilaçlardan; bunun dışında ishal yapan bitkilerden, ishal yapan meyvelerden yani kısacası ishal yapan besinlerden mümkün mertebe bir müddet uzak durmak gerekmektedir.

İshal yapan yiyecekler içecekler


  • Kafein içeriği : Bir bireyin sürekli olarak kafein içeren ürünleri tüketmesi, hem sindirim sistemini hem de vücudun genel yapısını hızlandırabilme etkisine sahiptir. Kafeinli içecek denilince aklımıza gelen kahve, çay, gazoz ve diğer gazlı içecekler bol miktarda bulundurdukları bu içecek yüzünden tüketimine mutlaka dikkat edilmesi gereken içecekler listesindedir. Üstelik vücudunda kafein içeriğine karşı duyar olan bireylerin, bu tip içecekleri içerken ekstradan dikkat etmesi noktasının üzerinde durulur
  • Meyve çeşitleri : Meyvelerin içeriğinde oluşumlarından beri gelen fruktoz içeriği bulunur ve bu fruktoz içeriği bir çeşit şekerdir. Bu şeker içeriğinin vücuda fazla miktarda alındığında kişinin ishal olması kaçınılmazdır. Bahsedilen fruktozlar meyvelerin dışında daha pek çok yiyecekte de bulunabildiğinden, bir ürünü fazlaca tükettiğinizde içerisinde fruktoz olup olmadığını kontrol etmeniz önerilir.

    • Süt ve süt ürünleri : Sütün ve süt ürünlerinin içeriğinde bulunan laktoz isimli şeker içeriği, vücutta az önce de bahsettiğimiz gibi laktoz intoleransının oluşmasına; yani sütün şekerinin sindirilememesine neden olmaktadır. Vücudunda laktoz intoleransı bulunan kişilerin bu tip ürünler tükettikten sonra karın ağrıları, mide krampları ya da gaz problemlerinin olduğu görülebilmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar