Ticker

6/recent/ticker-posts

İnsan dinlenirken neden yorulur?

Dinlenmek için yaptığımız ilk şey, hiçbir şeyle ilgilenmeden bir koltuğa uzanmaktır. Uzanmanın bir sonraki aşaması ise muhtemelen uykuya dalmaktır. Peki bu sizi gerçekten dinlendiriyor mu? Son zamanlarda etrafınızdaki kişilerden sıklıkla bir türlü dinlenemediklerini ve sürekli yorgun hissettiklerini duyarsınız. Bu durum bir yöntem yanlışlığını gösteriyor. Gerçek dinlenme nedir? İnsan nasıl dinlenir? İşte yanlış anladığımız bir konuya farklı bir bakış açısı.

Zihnin serbest kalması yorulmanın en hızlı yoludur

Çoğu insan dinlenmeyi; kanepede uzanmak veya yatağa yatmak, hiçbir şey yapmamak, televizyon izlemek, ev işi yapmamak olarak tanımlar. Oysa bu eylemleri yaptığınızda da çoğunlukla yorgun hissedebilirsiniz.

Çünkü…

Vücudunuzu rahatlatıyorsunuz zihninizi değil. Dinlenme zihinsel bir faaliyettir, sadece fiziksel değildir. Eğer dinlenme eğiliminiz hiçbir şey yapmadan öylece durmaksa bu zihinsel faaliyetlerinizi teşvik eder. Dolayısıyla dinlenemezsiniz.
Dikkatli bir şekilde televizyon izlemek, internette gezinmek veya tweet okumak dinlenmek değildir. Bu tip faaliyetler sizi olduğunuzdan daha yorgun bir hale getirebilir.
Gerçek dinlenme için beynin üzerinde durması gereken bir şey olmalı. Bir amaca ihtiyacı var. Çok az odaklanmanız ve dikkat etmeniz gereken bir faaliyeti düşünün - duş gibi. Çoğu kez başka şeyleri düşünerek zihin sorunlar çıkarmaya çalışıyor. Bu zihinsel aktivite türü gereklidir ve yararlıdır, ancak geri kalanını kovalamaktadır. Zihninizin serbest kalmasına izin vermek yorulmanın en hızlı yoludur.

Dinlenme nedir?

Dinlenme bir etkinliktir. Hiçbir şey yapmadan durmak değildir. Bilgisayarda çalışıyorsanız, birkaç saat sonra daha fiziki bir iş yapın. Örneğin, yürüyüşe çıkın. Çok teknik ve detay odaklı bir proje üzerinde çalışıyorsanız, biraz daha yaratıcılık gerektiren bir şey üzerinde çalışmaya geçin. Buradaki anahtar, beynin ihtiyaçlarını hatırlamak ve odaklanmayı sevmektir.
kadinvekadin

Yorum Gönder

0 Yorumlar