Ticker

6/recent/ticker-posts

Saç boyarken bu hataları yapmayın

Evde saç boyarken sakın bu hatalara düşmeyin. Çoğumuz evde aldığımız saç boyaları ile saçımızı boyarız ancak boyarken çok sık bazı hatalara düşebiliriz.






Temiz saçı boyamayın
Saç boyayacağınız gün saçınızı yıkamayın. Saçınızda ve saç derinizde bulunan vücut yağınız sizi boyanın tahriş, batma gibi etkilerinden korur.

Kaşlarınızı boyamayın
Saç renginizi kaş renginizle eşitlemek cazip gelebilir ancak kaşlarınızı boyamamalısınız. Boyayı gözlerinize yakın tutmak, gözlerinize zarar verebilir. Ayrıca kaşlarınız, saçlarınızdan daha farklıdır, bu yüzden aynı görünüme sahip olmayacaktır.
Rengi ilk defa uygulayacaksanız, tüm saçınızı boyamadan önce deneyin
Özellikle gri saçlarınız varsa, bazı boyalar gri kapamada başarılı olmayabilir. Bu yüzden saçınızın tamamını boyamadan önce boyanızı ve bekleme sürenizi test edin. Ayrıca koyu renk saçlar da bazı boyaları tutmayabilir. Bu yüzden de boyanızı saçınızın bir tutamında denemenizde fayda var.
Tek ton boya kullanmayın
İki farklı renk tonu kullanarak, evde boyadığınız saçınızın daha doğal görünmesini sağlayabilirsiniz. Uzmanlar kalıcı renklerin tekrar tekrar uygulanmasının saça zarar verdiğini söylüyor.
Saç köklerinizi ve saç uçlarınızı aynı şekilde boyamayın
Saç kökleriniz ve saç uçlarınız birbirinden tümüyle farklıdır, bu nedenle aynı şekilde boyarsanız tamamen farklı görünebilirsiniz. Saç uçları boyayı köklerden daha kolay alır bu yüzden saçlarınızı boyamaya köklerinizden başlayın

Yorum Gönder

0 Yorumlar